Online betaalde enquêtes (ook wel "online survey for money" genoemd) zijn een manier om geld te verdienen door deelname aan onderzoeken over verschillende onderwerpen zoals marketing, productontwikkeling en maatschappelijke zaken. Deze artikel geeft een overzicht van online betaalde enquêtes en geeft informatie over belangrijke aspects, vergelijkbare sectoren en veiligheid.
Online betaalde enquêtes zijn opdrachten waarbij personen deelnemen aan een vraaglijst, het resultaat ervan stuurt en daarbij beloond worden met geld. Vooral geduren de pandemic was de populariteit van online betaalde enquêtes gestegen om mensen te helpen bij het inkomen zonder dat zij hun thuis moesten verlaten.
Er zijn verschillende onderzoeksbureaus in Nederland die online betaalde enquêtes uitvoeren waaronder Ipsos, Kantar, Toluna en YouGov. Met name Toluna heeft een grote reputatie opgebouwd ten aanzien van diensten op het gebied van online betaalde enquêtes. Er zijn ook echter platforms die geen verband hebben met een onderzoeksbureau maar koppelen aan studies van diverse organisaties, waaronder Swagbucks, MyPoints en Survey Junkie.
Vergelijkingswebsites voor online betaalde enquêtes kunnen帮助 u bij het verkiezen van het juiste platform om deel te nemen aan onderzoeken waardoor u geld kan verdienen. Websites zoals CompareSurveys bieden een overzicht van de prestaties, veiligheid, beweringen van klanten en meer voor alle meest voorkomende online betaalde enquêteplatforms. Het doel van deze websites is om u naar het beste platform te leiden voor uw unieke behoeften op het gebied van online betaalde enquêtes.
Een survey taker is een persoon die zich weem raadt om deel te nemen aan online betaalde enquêtes terwijl de job of functie als "survey taker for money" niet officieel erkend wordt door de overheid of andere instellingen. Daarom is het belangrijk dat gelukkige surveytakers voorzichtig zijn wanneer zij het internet bekijken om "survey taking jobs" te vinden om ervoor te zorgen dat ze aangeven aan bedrijven of websites waarmee zij interesses hebben, zoals hun naam, adres en bankrekeninggegevens. De officiële term voor iemand die deelneemt aan studies is respondent.
Swagbucks is een populair Amerikaans website dat onder anderen onderzoeksonderdelen uitvoert maar er ook andere manieren is om Swagbucks "schillingskaartpunten" (Swagbucks, SBP's) te verdienen, zoals door te zoeken op Google via het Swagbucks zoekmachineprogramma, deel te nemen aan video's, shopping indexeren of gebruikersacties op sociale media sites zoals Twitter. Uitzonderlijke hoeveelheden SBP's kunt u werken als Swagbucks affiliate doordat u de verbinding verspreidt naar anderen door het bieden van redeerimementjes voor webmasters of bloggers op deze site. Ze kunnen u zo ontmoedigen om meer tijd aan de website te brengen om SBP's en uiteindelijk geld te verdienen. Alle SBP's kunnen worden ingewisseld voor echte geld of nieuwskopen via de website van Swagbucks, PayPal transacties of Kashi coupons.
Naast het vragen om veilige en betrouwbaar gebruik van online paid surveys websites is het essentieel dat u tegen fraude blijft waarborgd door een betere kennis van de risico's die verbonden zijn met online activiteiten zoals deze. Niet klaarblijkbaar websites of emails moeten beschouwd worden als potentiale scams omdat u mogelijk dient betalen voor deelname aan studies of waardevolle prijzen gewonnen zouden zijn. U zou het belangrijk vinden om alle vraaglijsten die geleverd worden door uw inbox eerst grondig na te gaan om te zorgen dat ze even afkomstig zijn van een legale organisatie - e-mails soms lijken er dan ook heel professioneel uit . Doe verder alsof jij schaars bent met uw persoonlijke informatie op het internet en steeds adviseer je onderzoeksplatforms die privacypolitieke documenten hebben gepubliceerd waarin staat waar u uw data komt terecht en hoe dit allemaal wordt beheerd.