Bijeenkomst Nationale Bijenstrategie in de Betuwe!

Bijeenkomst Nationale Bijenstrategie in de Betuwe!
Bijeenkomst Nationale Bijenstrategie in de Betuwe!

De Nationale Bijenstrategie houdt haar eerste bijeenkomst na de ondertekening in januari dit jaar in de Betuwe! De Fruitmotor, Agrarische Natuurvereniging Lingestreek, Vereniging Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Tieler en Culemborgerwaarden en Bij Bewust Betuwe ontmoeten u graag!

De organisatie is in handen van De Vlinderstichting, Landschappen NL, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, KennisCentrum Natuur en Leefomgeving en De Fruitmotor.

Excursies Bij Bewust Betuwe

Er zijn ’s ochtends op 6 verschillende locaties excursie’s. Bij twee excursies is Bij Bewust Betuwe betrokken : Maarten Grethe, imker en Bij Bewust Betuwenaar van het eerste uur toont zijn bijenstal op de steenfabriek in Maurik: een prachtige natuurlijke omgeving met veel biodiversiteit.  Dick van Leeuwen gaat samen met Jan van Dongen, imker op de Bijenstal op Caetshage in Culemborg, aan de slag met een schoolklas, om de kinderen spelenderwijs het belang van biodiversiteit bij te brengen. NME en gemeente Culemborg zijn daar ook bij aanwezig, als actieve partners van Bij Bewust Betuwe.

Middagprogramma Betuws Wijndomein

Het middagprogramma vindt plaats bij het Betuws Wijndomein, een fruitige en bloemrijke omgeving!

De stand van zaken wordt door de bril van verschillende sprekers toegelicht, waaronder Koos Biesmeijer, Menno Reemer en Arjen de Groot. Ook wordt er een blik op de toekomst geworpen: wat moet er allemaal nog gebeuren voor 2023?

Er is gelegenheid voor partijen om zich aan te sluiten bij De Nationale Bijenstrategie door te ondertekenen.

Tussendoor is er ruim voldoende gelegenheid om te netwerken en inspiratie op te doen.

Aanmelden