Bij Bewust Betuwe en de Fruitmotor tekenen voor de Nationale Bijenstrategie

Bij Bewust Betuwe en de Fruitmotor tekenen voor de Nationale Bijenstrategie
Bij Bewust Betuwe en de Fruitmotor tekenen voor de Nationale Bijenstrategie

Onder grote belangstelling kreeg minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de Nationale Bijenstrategie aangeboden, 22 januari in Den Haag. Vanuit de Betuwe zetten Bij Bewust Betuwe en De Fruitmotor hun handtekening. Het feestelijke glas Betuwse Krenkelaar kon de minister erg waarderen.

De Nationale Bijenstrategie is tot stand gekomen dankzij 43 partners, die stuk voor stuk warm pleitbezorgers zijn voor het behoud en stimuleren van de wilde bij. Partijen zoals LTO, Nederlandse Fruittelers Organisatie, de Nederlandse imkers, Unie van Waterschappen en een aantal provincies en gemeenten willen zich inzetten voor de wilde bijen en andere insecten die een belangrijke bijdrage leveren aan de bestuiving van groenten en fruitbomen.

De boodschap van de Nationale Bijenstrategie is simpel: zorg voor Voedsel en Onderdak voor bestuivers. 

Meer informatie over de Nationale Bijenstrategie vindt u op de volgende link: natuur-en-biodiversiteit/bijenstrategie