Zonnebloem actie

Zonnebloem actie
Zonnebloem actie

Voor de uitslag kijk op de pagina van de Oogstmanifestatie!

Begin april ontvangen alle scholieren van de basisscholen in de Betuwe zonnebloemzaad! Dat zijn in totaal wel 18.000 kinderen! Voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar organiseren we twee wedstrijden. Maar eerst aan de slag met het zaaien van de zonnebloemzaden!

Zaainstructie: Zaai de zonnebloemen eerst in een potje met zaaigrond, dek dat af met een plastic zakje. Is de zonnebloem opgekomen dan plant je hem in de tuin. Heb je geen tuin, dan kan hij gewoon in een grote pot naar buiten. Je kunt ook direct zaaien in de grond. In augustus/ september zijn de zonnebloemen groot genoeg en kun je foto’s maken en meedoen met een of beide wedstrijden.

  • Wedstrijd 1:  maak een foto van een zonnebloem met zoveel mogelijk bijen en hommels op de bloem. Stuur deze foto met je naam + leeftijd en plaats uiterlijk 17 september naar info@bijbewustbetuwe.nl. De zonnebloem met de meeste bijen of hommels worden geëxposeerd tijdens slotmanifestatie op zaterdag 7 oktober in De Pluk in Geldermalsen! Na afloop mag de winnaar de foto houden.
  • Wedstrijd 2: De tweede kans is een prijs voor de hoogste zonnebloem! Iedere gemeente kent op 7 oktober tijdens onze oogstmanifestatie in De Pluk in Geldermalsen 3 winnaars met een eerste, tweede en derde prijs. In totaal dus 21 winnaars! De prijzen worden tijdens de oogstmanifestatie op zaterdag 7 oktober bekend gemaakt. Om mee te doen stuur je uiterlijk 17 september een foto van jezelf met de zonnebloem + de hoogte van de zonnebloem + naam + leeftijd en jouw woonplaats naar info@bijbewustbetuwe.nl.